Alma réteshez recept
Elkészítés:
A legalkalmasabbak az augusztus végén érő almafajták. Annyi szép, egészséges, savanyú almát hámozzunk és reszeljünk meg, amennyi egy 5 l-es üvegbe szorosan belefér. A reszelt almát az üvegből szedjük zománcos edénybe. 1 dl rumban oldjunk fel 1 kk. nátrium-benzoikumot. 1 kg cukrot nagyon kevés vízzel főzzünk sziruppá. Az almára először a rumos oldatot öntve jól elkeverjük, majd folyton keverve hozzáadjuk a forró szirupot.
Ezután az almát jó szorosan visszarakjuk az üvegbe, ráöntjük a levet úgy, hogy ellepje (kis lé esetleg kimarad). Az üveget dupla celofánpapírral szorosan lekötve hűvös helyre tesszük. 4 hét múlva már használható, a megmaradt rész nem romlik meg. Kisebb üvegekbe is tölthetjük. Réteshez és pitéhez is használható.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges