Indiai tésztasaláta recept

Indiai tésztasaláta recept

Hozzávalók:
20 dkg hosszúmetélt,
2 filézett csirkemell,
2 l víz,
6 ek kukoricacsíra olaj,
1 tk őrölt koriander,
2-3 tk curry,
4 ek édes vörösbor,
10 dkg lehéjazott mandula,
2 banán vékony karikákra vágva,
2 ek mazsola,
1 ek citromlé,
4 ek szójaszósz,
késhegynyi fehér bors,
1 tk só.

Elkészítés:

A tésztát forró, olajos, sós vízben rugalmasra főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük. A csirkemellet bedörzsöljük fél teáskanálnyi korianderrel, egy tk curryvel, egy késhegynyi sóval és a borssal. Két ek olajon körös-körül megpirítjuk, felöntjük a vörösborral, és lefedve lassú tűzön.
5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és a levében hagyjuk kihűlni. A mandulát forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, a magot pedig száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk. A banánkarikákat meglocsoljuk a citromlével. A mazsolát forró vízben megmossuk, leszárítjuk. A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. A maradék olajat kikeverjük a szójaszósszal, egy csipet sóval, a maradék curryvel és korianderrel. Összekeverjük a kihűtött tésztát, a húst a levével együtt, a banánkarikákat, a pirított mandulát és a mazsolát. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal, összeforgatjuk és hideg helyen legalább két órán át, érleljük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók