Banános elefántkönnycsepp recept

Banános elefántkönnycsepp recept

Elkészítés:

Hozzávalók:
Tészta: 6 tojásból piskótát sütünk, a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk. Sütés után a tésztát hosszában kettéhajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni.
Krém: 2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk, és a főzött krémmel, összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk, és apránként a krémhez keverjük.
A krémet a tésztára kenjük, és két egész banánt a tészta közepére fektetünk és összehajtjuk. Ezután csokoládémázzal leöntjük.
Máz: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 kanál tej. Felfőzzük.

vissza a főoldalra