Banánkrémes piskótatekercs recept

Banánkrémes piskótatekercs recept

Hozzávalók kb. 16 szelethez:
A tésztához:
6 tojás,
10 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
2 evőkanál kakaópor,
2 zacskó vaníliás cukor sütőpapír.

A töltelékhez és a díszítéshez:
10 dkg mogyorókrém,
6 lap fehér zselatin,
5 dl tej,
1 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez),
3 evőkanál cukor,
3 banán,
7 evőkanál citromlé,
2 dl tejszín,
2 evőkanál porcukor,
2 evőkanál csokoládéreszelék,
mentalevelek.
A díszítéshez porcukor.

Elkészítés:

      3 tojást kikeverünk 5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Beleszitálunk 5-5 dkg lisztet és keményítőt, majd összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, előmelegített sütőben (200 fokon) 10-12 percig sütjük, majd megnedvesített, cukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk, a piskótát nedves kendővel letakarva hűlni hagyjuk. A barna tésztához a maradék cukrot kikeverjük a tojásokkal és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaót, a lisztet és az étkezési keményítőt. Ugyanúgy sütjük, mint az első lapot. A világos tésztára simítjuk a felmelegített mogyorókrémet, és rátesszük a barna piskótát.

A zselatint beáztatjuk. 2 evőkanál tejben elkeverjük a pudingport és 2 evőkanál cukrot, majd a többi, felforralt tejhez adjuk. Rövid idő múlva belevegyítjük a kinyomkodott zselatint. Ha kihűlt, belekeverünk 2 meghámozott, citromlével összeturmixolt banánt. A dermedő krémbe belevegyítünk 1, 5 dl felvert tejszint, és a barna piskótára kenjük. A tésztát feltekerjük, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral és csokoládéreszelékkel. A felvert maradék tejszínnel, mentalevelekkel és banánkarikákkal díszitjük.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk