Banánkenyér recept

Recept elkészítése:

Banánkenyér recept

Elkészítés:

      1 bögre cukrot jól kikeverünk 1/2 bögre olajjal, 1 egész tojással és kb. 3-4 evőkanálnyi tejjel. Utána hozzáadunk három jó érett banánt (a leértékelt, barna banán kiváló hozzá! Ha nem annyira túlérett, előtte villával össze kell törni.) Ezzel is jól kikeverjük, majd hozzáadunk 2 bögre finomlisztet, amibe előzőleg belekevertünk 1 teáskanál sütőport és 1 teáskanál szódabikarbónát, valamint egy csipet sót. Kikent, kilisztezett püspökkenyér formában sütjük, lassú tűznél, mert hajlamos rá, hogy kívül megégjen, belül meg nyers maradjon! Ha úgy tűnik, hogy készen van, kötőtűvel beleszúrunk, ha nem ragad rá a tészta, tényleg átsült. Ha kihűlt, alufóliába csomagolva sokáig eláll (hm... másoknál, de nem nálunk). Finom omlós, szaftos, nem száraz. A banán érettségi fokától függően változó a színe és állaga, de mindig finom!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: