Banán karamellben recept

Banán karamellben recept

Hozzávalók:
4 keményebb, de érett banán,
10 dkg búzaliszt,
6 evőkanál kukoricakeményítő,
2 tojás,
20 dkg cukor,
víz,
1 evőkanál szezámmag,
2 evőkanál szezámolaj,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A banánról lehúzzuk a héját, majd vastagabb, kb. 1 újnyi karikákra vágjuk. A búzalisztből, a kukoricakeményítőből, kevés vízből, a két egész tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk. Belemártjuk a banánkarikákat, és bő forró olajban kisütjük. Rácson lecsöpögtetjük róla az olajat. A cukrot 3 evőkanál vízzel állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk az olajat. Amikor a cukor karamellizálódni kezd, belekeverjük a szezámmagot és a banánt. Vékonyan beolajozott tálra tesszük. Tálaláskor egy edénybe jeges vizet teszünk. Fogyasztáskor ebbe mártogatjuk a banánt így a cukor, hamar megkeményedik rajta.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk