Banán bundában recept

Recept elkészítése:

Banán bundában recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy érett banán,
fahéjjal ízesített porcukor,
a sütéshez olaj.

A bundához:
1 teáscsésze (1.25 dl) liszt,
1,25 dl hab nélküli sör,
1 tojás,
1 evőkanál vaj,
1 tojás fehérje,
só.

Elkészítés:

      A meghámozott és 2-3 centiméteres darabokra szeletelt banánt tálba tesszük, kevés fahéjas cukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót és az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten egy órát állni hagyjuk addig, míg a tészta kicsit felhabzik. Mielőtt sütni kezdenénk, finoman elkeverjük benne a habbá vert tojásfehérjét. A sütőedénybe legalább 5 cm magasan olajat öntünk, és forróra hevítjük. A tésztában megforgatjuk a banándarabokat, és egyenként tegyük kanállal a forró olajba és süssük aranybarnára. Az olajból kivéve lecsepegtetjük, megszórjuk fahéjas porcukorral és forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: