Ananászos-banános omlett recept

Recept elkészítése:

Ananászos-banános omlett recept

Hozzávalók:
6 tojás,
4 dkg vaj,
2 érett banán,
2 körszelet ananász (lecsurgatott befőtt is megfelel),
3 ek. kristálycukor,
2 ek. kubai fehér rum.

Elkészítés:

      A meghámozott gyümölcsöket karikára, ill. apróbb darabokra vágjuk, és púpozott kk. vajon hirtelen megsütjük. A feltört tojásokat megcukrozzuk, beleöntjük a rumot, felverjük. Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beleöntjük a tojást. Mielőtt teljesen átsülne, ráöntjük a gyümölcsöt. Előmelegített tálcára csúsztatjuk, kettéhajtjuk. Forrón tálaljuk.

Ital: édes vagy félédes fehérbor.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: