Recept elkészítése:
Ananászos-banános omlett recept
Hozzávalók:
6 tojás,
4 dkg vaj,
2 érett banán,
2 körszelet ananász (lecsurgatott befőtt is megfelel),
3 ek. kristálycukor,
2 ek. kubai fehér rum.
Elkészítés:
A meghámozott gyümölcsöket karikára, ill. apróbb darabokra vágjuk, és púpozott kk. vajon hirtelen megsütjük. A feltört tojásokat megcukrozzuk, beleöntjük a rumot, felverjük. Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beleöntjük a tojást. Mielőtt teljesen átsülne, ráöntjük a gyümölcsöt. Előmelegített tálcára csúsztatjuk, kettéhajtjuk. Forrón tálaljuk.
Ital: édes vagy félédes fehérbor.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges