Ananász-banán kenyér recept

Recept elkészítése:

Ananász-banán kenyér recept

Hozzávalók:
1 érett, villával összetört banán,
13 dkg összevagdalt, aszalt ananász,
10 dkg kristálycukor,
21 dkg rétesliszt,
1 1/2 evőkanál sütőpor,
2 kiskanál őrölt fahéj,
1 3/4 dl olaj,
0,6 dl ananászlé,
2 tojás.

Elkészítés:

      A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. Az ananászt, a banánt, a cukrot, a lisztet és a fahéjat összekeverjük. Az olajat az ananászlével és a tojásokkal habosra keverjük, a banános keverékkel összedolgozzuk. Az előkészített formába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. 1 óráig sütjük, majd a sütőből kivéve a formában 10 percig pihentetjük. A szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Ha kihűlt, túrómázzal bevonjuk, és mangószeletekkel vagy más lecsepegtetett befőttdarabokkal díszítjük.

Jó tudni: A süteményt jól záródó edényben frissen eltarthatjuk, de meleg időben ajánlatos a hűtőszekrényben tárolni.

Összeállítás: 30 perc
Sütés: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: