Zöldséges sertésragu recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg gomba,
50 dkg sertéslapocka,
2 db paradicsom,
1 csokor petrezselyem,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
20 dkg mélyhűtött kukorica,
20 dkg mélyhűtött zöldbab,
15 dkg rizs.

Recept elkészítése:

Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és negyedekre vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre megfuttatjuk, majd rátesszük a húst, és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, és letakarva pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a mélyhűtött kukoricát, a zöldbabot, a gombát, a rizst és a paradicsomot. Jól összekeverjük, és készre főzzük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Elkészítési idő: 1,5-2 óra

Receptek kategória: