Tonhalas vörösbableves recept

Tonhalas vörösbableves recept
Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg zeller,
40 dkg konzerv vörösbab,
20 dkg tonhal,
40 dkg szeletelt konzervparadicsom, vagy hámozott friss paradicsom, esetleg fél liter paradicsomlé,
1-2 szál friss koriander,
1 kávéskanál őrölt koriander,
1 fej hagyma,
só, bors,
1-1,5 l húsleves (kockából is lehet),
1 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

A megtisztított hagymát apróra, a zellert kis kockákra vágjuk, s a koriander szárával együtt olajon megpirítjuk, és húslevessel felöntjük. Bele- tesszük a paradicsomot, az őrölt koriandert, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig fedő alatt főzzük. Ekkor kivesszük belőle a korianderszárat, beletesszük a kis kockákra vágott tonhalat és a konzerv vörösbabot, összekeverjük, és kb. tíz perc alatt készre főzzük. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók