Tejfölös zöldbableves recept

Tejfölös zöldbableves recept
Hozzávalók:

1 l víz,
45 dkg zöldbab,
2 evőkanál margarin,
1 csapott evőkanál liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
babérlevél,
só, bors,
Vegeta,
tejföl,
ecet,
cukor.

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, és alaposan megmossuk. Egy kétliteres edénybe beleöntjük a vizet, majd belerakjuk a babot, a babérlevelet és hozzáadjuk a Vegetát. 10-12 percig 500 W-on főzzük. Egy másik tálban margarint olvasztunk 3 percig 200 W-on, hozzáadjuk a csapott evőkanál lisztet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a tejfölt. Az egészet jól összekeverve 4 percig 500 W-on hevítjük. Az így elkészített rántást hozzákeverjük a már megfőzött babhoz, és a fűszerek hozzáadásával 4 percig 500 W-on összefőzzük. Tálalás előtt ízlés szerint ecettel és cukorral ízesítjük.

The Mountain - 3D pólók