Tárkonyos bableves I. recept

Tárkonyos bableves I. recept
Hozzávalók:

20 dkg szárazbab,
15 dkg lángolt kolbász,
1 teáskanál liszt,
1 dl tejföl,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 csokor tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál tárkonyecet,
2 gerezd fokhagyma,
1 húsleveskocka,
1 teáskanál cukor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A babot megmossuk, majd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, és kuktafazékban, szűk másfél liternyi friss vízben feltesszük főni. 35-40 percig főzzük. Közben a zöldségeket megmossuk, letisztítjuk, vékonyka kis hasábokra vágjuk, a kolbász bőrét lehúzzuk és felkarikázzuk, a lisztet 1 dl vízben a tejföllel simára keverjük, a vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, és a fokhagymát összezúzzuk. A főtt babhoz hozzátesszük a zöldséget, a hagymát, a kolbászt, a fokhagymát, és még annyi ideig főzzük, amíg az összes belevaló is megpuhul. Beletesszük a húsleveskockát is, és gyengén megsózzuk. (Vigyázat, a kolbász és a húsleveskocka is sós!)

A tárkonyecettel, kevés cukorral és a tárkonnyal ízesítjük, majd beleöntjük a tejfölös-lisztes habarékot. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk. Tálaláskor külön is tehetünk rá egy kevés tejfölt.

The Mountain - 3D pólók