Tárkonyos bableves füstölt csülökkel III. recept

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel III. recept
Hozzávalók:

1 nagyobb füstölt csülök,
20 dkg száraz bab,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor tárkony (vagy 1 evőkanál szárított tárkony),
1 dl tejföl,
1 teáskanál liszt,
1 evőkanál tárkonyecet,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
kevés cukor.

Elkészítés:

A csülköt alaposan megmossuk, és az átválogatott száraz babbal együtt hideg vízbe áztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben olyan puhára főzzük, hogy a csontja kicsússzon belőle. Levéből kivéve kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A csülök főzőlevét finom szűrön átszűrjük, majd a babot beletéve, kuktában puhára főzzük. (A levet annyi vízzel egészítjük ki, hogy legalább másfél liter legyen.) Aki nagyon szereti a csülkös bablevest, de gyomor-vagy epebetegsége miatt nem ehet belőle, szánjon rá 15 perccel többet, és a beáztatott babszemekről szedje le az emészthetetlen héjat. Ha a bab felázik, egy mozdulattal le lehet szedni a héját, és a héja nélkül már könnyen emészthető. Ha a bab majdnem puha, a megtisztított és hasábokra vágott zöldséget, a reszelt vöröshagymát, a tisztított és szétzúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és még 10 percig főzzük. A lisztet simára keverjük a tejföllel, az apróra metélt petrezselyemmel és tárkonnyal, belekeverjük a tárkonyecetet, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Beletesszük a darabokra vágott csülökhúst, felforraljuk, ízesítjük kis cukorral és tálalhatjuk. Aki szereti, csipetkét is tehet bele, de a nélkül is igen tápláló, tartalmas leves-egytálétel.

Elkészítés ideje: 60 perc, főzés nélkül

The Mountain - 3D pólók