Szalonnás zöldbab III. recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1 kg zöldbab,
10 dkg szeletelt császárhús (vagy jó húsos füstölt szalonna),
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
10 dkg zsemlemorzsa,
ízlés szerint só és törött bors,
1 csokor petrezselyemzöld.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A zöldbabot megtisztítjuk, majd félbevágjuk. Megmossuk, lecsöpögtetjük, és tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A császárhúst vékony csíkokra metéljük, ezután zsírját kiolvasztjuk. A pörcöt leszűrjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron üvegesre fonnyasztjuk a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd ráöntjük a tejfölt. A tűzről lehúzva belekeverjük a zsemlemorzsát, és az egészet rákenjük a zöldbab tetejére. Meghintjük sóval és borssal, majd a megmosott és lecsurgatott, valamint apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve, befedjük. Az edényt előmelegített, forró sütőbe toljuk, és erős lángon 30 percig pároljuk. Ezután a fedőt levéve, megpirítjuk a tetején levő tejfölös morzsát.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc

Receptek kategória: