files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók
75 dkg zöldbab,
20 dkg füstölt szalonna,
5 dkg hagyma,
40 dkg paradicsom,
só, bors,
1 gerezd fokhagyma,
zöldpetrezselyem.
Recept elkészítése:
A megtisztított egész zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, és beletesszük a finomra vágott hagymát. Amikor sárgára pirult, rárakjuk a kockára vágott paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, jól megpároljuk. A leszűrt zöldbabot tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a szalonnás, paradicsomos mártást, meghintjük vágott zöldpetrezselyemmel, és jól átforrósítva tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges