Sült zöldbab recept

Sült zöldbab recept
Hozzávalók 4 személyre:

5 dl olaj,
50 dkg zöldbab,
1 evőkanál zúzott fokhagyma,
1 evőkanál finomra vágott friss gyömbér,
2 evőkanál finomra vágott újhagyma,
4 szárított chilipaprika,
1 evőkanál sárga babszósz,
1 evőkanál száraz sherry vagy rizsbor,
1 evőkanál sötét szójaszósz,
1 kávéskanál cukor,
1 evőkanál víz.

Elkészítés:

A zöldbabot felszeleteljük. Az olajat mély serpenyőben annyira felhevítjük, hogy amikor egy szelet babot beledobunk, sercegni kezd. Addig sütjük a babot, amíg nem kezd összezsugorodni, ez 3-4 perc. Majd kivesszük, megszárítjuk. A forró olajból egy evőkanálnyit serpenyőbe öntünk. (A többit félretehetjük a zöldség párolásához.) Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, az újhagymát, s gyorsan kevergetve pirítjuk, beledobjuk a chilipaprikát, fél perc múlva, amikor feketére sült, kivesszük, a többi hozzávalót az olajba téve néhány másodpercig keverjük, azután hozzáadjuk az időközben megszárított babot. Jól elkeverjük, hogy olajos réteg vonja be. Amint a bab jól átmelegedett, tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók