Sólet aszalt szilvával recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

50 dkg száraz fehér bab,
12 db héjas burgonya,
4 fej apróra vágott vöröshagyma,
2 kis csirke darabjaira vágva,
5 velős csont,
25 dkg aszalt szilva,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 evőkanál cukor,
3 evőkanál olaj,
só (ízlés szerint).

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

Az étel készítését megelőzően fél nappal hideg vízbe rakjuk a megmosott babot és a meghámozott burgonyaszemeket. Megsózzuk és hagyjuk ázni. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk. Egy nagy fazékba belerakjuk a leszűrt babot, megsózzuk, megborsozzuk, majd elhelyezzük rajta a velős csontokat és a csirke szétvágott darabjait. Ezt is megsózzuk, megborsozzuk, ezután sorban rárakjuk az aszalt szilvaszemeket. Betakarjuk a burgonyával. A cukrot beszórjuk egy teflonserpenyőbe, és folytonos keverés közben barnára pirítjuk (karamellizáljuk). Erre ráöntünk két evőkanál vizet, és addig kevergetjük a lángon, amíg a karamell folyékonnyá válik. Ráöntjük a burgonyára. Ezután annyi vízzel töltjük fel az ételt, amennyi jól ellepi, és felforralva negyed óráig főzzük. A sütőbe téve a befedett ételt, a lehető legkisebb lángon, 16-18 órán keresztül pároljuk.

Receptek kategória: