Rakott bab II. recept

Rakott bab II. recept
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg darált marhahús,
30 dkg tarkabab,
1 fej hagyma,
3-4 evőkanál olaj,
1 csomó petrezselyem,
2 csípős, hegyes zöldpaprika,
2 paradicsom,
10-15 dkg füstölt szalonna,
őrölt bors, só,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál citromlé.

Elkészítés:

Az este beáztatott, majd leszűrt babot sós vízben megfőzzük. Az olaj felével a darált húst és a finomra vágott hagymát állandóan kevergetve 10 percig pirítjuk. Egy másik serpenyőben, az olaj másik felével a felszeletelt paprikát, a hozzáadott paradicsompürével addig pároljuk, míg a paprika megfonnyad. Borsozhatjuk, vagy egy kiskanál szárított szurokfűt tehetünk bele, s hogy jó, leveses mártást kapjunk, felöntjük kevés vízzel vagy húslével. A tepsi, vagy tűzálló edény álját vékonyan megkenjük olajjal, beleteszünk egy réteg húst, rá a babot, leöntjük a zöldpaprikás mártás felével, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, majd újra hús, bab, petrezselyem, mártás a sorrend. Az egészet meglocsoljuk citromlével, elrendezzük rajta a bevagdalt szalonnaszeleteket, alufóliával vagy fedővel letakarjuk, és 20-25 percig középmeleg sütőben sütjük. Hogy nagyon ki ne száradjon, a sütés előtt kevés húslével ezt is felönthetjük. Ropogósabb lesz a szalonna, ha a sütés befejezése előtt néhány perccel a fóliát, illetve a fedőt levesszük. Tálalásnál paradicsom- és citromszeletekkel díszítjük.

The Mountain - 3D pólók