Rakott bab I. recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

35 dkg szárazbab,
80 dkg darált sertéshús,
1 kis hagyma,
2 evőkanál paradicsompüré,
3-4 paradicsom,
2 evőkanál vaj,
csípős paprika,
10-12 dkg füstölt szalonna,
só.

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

Az apróra vágott hagymát a felhevített vajban üvegesre pároljuk, belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst, s addig pároljuk, míg ki nem fehéredik, illetve ameddig el nem főtte a levét. Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben megfőzzük, a levét leöntjük. Egy magas falú tűzálló edény alját és az oldalát a vékonyra vágott szalonnaszeletekkel kibéleljük, rá egy sor babot teszünk, majd a darált húst, utána vastagabb paradicsomszeleteket. Erre újra bab, majd hús és paradicsom kerül, s az egészet szalonnával fedjük be. Meglocsoljuk a bab főzővizével, fűszerezhetjük erős szurokfűvel, és sütőben mintegy fél óráig sütjük.

Receptek kategória: