Pulykacomb babbal recept

Pulykacomb babbal recept
Hozzávalók:

25 dkg fehérbab,
1 liter víz,
2 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
4 szem szegfűbors,
1 csomó leveszöldség,
2 db 60 dkg-os pulykacomb,
só, frissen őrölt fehér bors,
1 evőkanál libazsír,
1 babérlevél,
1 evőkanál szárított kakukkfű vagy majoránna,
3 evőkanál gyenge,
fehér borecet.

Elkészítés:

A babot leöntjük vízzel, és lefedve 12 órán át, áztatjuk. Megtisztítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Az egyik vöröshagymát elfelezzük és megspékeljük szegfűborssal. A másik vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Megtisztítjuk a leveszöldséget, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A pulykacombot szárazra töröljük és sóval, meg borssal bedörzsöljük. A libazsírt felolvasztjuk és a pulykacombokat erős tűzön minden oldaláról, 5 percig pirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát valamint a zöldséget állandó keverés mellett a combokkal együtt néhány percig pirítjuk. Az áztatólé 2/3-ával felöntjük. A combokat gyenge tűzön, fedő alatt 30 percig pároljuk. A babot, a felébe vágott hagymákat. a babérlevelet és a kakukkfüvet vagy majorannát hozzáadjuk. Az egészet felforraljuk majd lefedve még egy órán át pároljuk, amíg a bab megpuhul. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a babot. Az étel sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Héjában főtt burgonya vagy kenyér "illik" hozzá.

Elkészítés ideje: 10 óra áztatás + 2 óra főzés

The Mountain - 3D pólók