Pikáns zöldbabfőzelék recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

2 kg zsenge zöldbab (bármilyen, csak ne legyen szálkás fajta),
3 csokor petrezselyemzöld,
1 dl olaj,
10 dkg finomliszt,
2 evőkanál ételízesítőpor (Vegeta),
a tálaláshoz 4 dl tejföl,
2 evőkanál sárgabarack lekvár (nem tévedés!),
6 gerezd fokhagyma.

Hány személyre
12
Recept elkészítése:

A zöldbabot megmosom, letisztítom, majd három centis darabokra vágom. Annyi vízzel töltöm fel, amennyi éppen csak szűken lepi el. Beleszórom a Vegetát, majd fedő alatt majdnem puhára párolom. Közben az olajat felforrósítom, és a lisztet rászórva világos sárgára pirítom. A tűzről lehúzva ráöntök 4 dl vizet, és gyorsan simára keverem. A rántást szűrőn keresztül engedem a főzelékbe, nehogy csomós legyen. Gyorsan kevergetve felforralom, majd beleszórom a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet. Éppen csak egyet forralok rajta, máris elzárom alatta a lángot, és a főzeléket lehűtöm. Adagokra osztva a már ismertetett módon lefagyasztom, és felcímkézve teszem el. Tálalás előtt a már teljesen felengedett zöldbabba belekeverem a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a sárgabaracklekvárt, majd folytonos keverés közben felforralom és máris tálalható. Nagyon finom, pikáns íze lesz a sárgabaracklekvártól, tessék csak kipróbálni!

Receptek kategória: