Párolt borda babágyon recept

Párolt borda babágyon recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sertésborda,
12 dkg húsos szalonna,
2 zöldpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
75 dkg fejtőbab,
1 csomó petrezselyem,
3-4 evőkanál olaj,
csípős pirospaprika,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

Az enyhén kivert, szélein bevagdalt bordákat forró olajban mind a két oldalukon hirtelen átsütjük, hozzáadjuk az összezúzott fok-hagymát. az egyik kicsumázott és felszeletelt paprikát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A fejtőbabot (szezonban frisset, máskor mirelitet) enyhén sós vízben - mert a szalonna is sós - megfőzzük, leszűrjük. A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, megpirítjuk benne a másik, karikára vágott zöldpaprikát, kevés pirospaprikával és borssal ízesítjük, vágott petrezselymet teszünk hozzá, összekeverjük a főtt babbal, és lassú tűzön az egészet átpirítjuk. Tálalásnál, a babra helyezzük a párolt bordát, és forró pecsenyelével meglocsoljuk.

The Mountain - 3D pólók