30 dkg kifejtett bab,
25 dkg paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 csokor petrezselyemzöld,
citromlé, só, cukor, ízlés szerint,
1 ágacska friss bazsalikom (vagy 1 mokkáskanál szárított bazsalikom).
A kifejtett babot éppen annyi vízbe teszem fel főni, amennyi szűken ellepi. Puhára főzöm. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztott, majd megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát. Ezután megsózom, hozzáadom a meghámozott és felkarikázott paradicsomot, a finomra vágott bazsalikomot és petrezselyemzöldet, a tisztított és zúzott fokhagymát, majd fedő alatt addig párolom, amíg sűrű mártás nem lesz belőle. Ezután a főtt babot levével együtt beleforgatom, és fedő nélkül addig forralom, amíg felesleges leve el nem párolog. Kitűnő körete a sertéssültnek.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges