Paradicsomos bab recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

60 dkg fejtett vagy 25 dkg száraz bab,
50 dkg paradicsom,
7 ek. olívaolaj,
1 csomó friss zsályalevél,
só, bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Egy lábasban olajon megpirítjuk a fokhagymát a csomóba kötött zsályával együtt, azután mindkettőt kidobjuk. Beletesszük a babot, megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és néhány percig pároljuk. A paradicsomot lehámozzuk, áttörjük, azután evőkanalanként adagolva, élénk tűzön a babhoz keverjük. Amikor a bab az összes paradicsomot magába szívta, akkor elkészült. Ha fejtett babot használunk, előzőleg forró vízben főzzük puhára. A száraz babot felhasználás előtt 12 órával beáztatjuk, azután sótlan forró vízben puhára főzzük

Receptek kategória: