Paprikás zöldbab recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1 kg zöldbab,
6 dkg zsír,
só, pirospaprika,
1 evőkanál zöldpetrezselyem,
2 dl tejföl,
1 dkg liszt,
1-2 db paradicsom.

Recept elkészítése:

A finomra vágott hagymát zsírban megpároljuk, megpaprikázzuk. Hozzáadjuk a feldarabolt babot, elkeverjük, annyi forrásban lévő vízzel öntjük le, hogy szűken ellepje, és lefedve, először nagy lángon pároljuk. Amint a víz felforrt, kisebb lángon pároljuk tovább inkább rázogatva, mint keverve. Ha a vize elpárolog, mielőtt a bab megpuhul, egy kevés forrásban lévő vizet öntsünk rá. Amikor a bab majdnem puha, megsózzuk, és hozzáadjuk a paradicsomot, és tovább pároljuk. A lisztet a tejfölben elkeverjük, a tejfölt kissé hígítva, mint a habarást, szűrőn át a babba keverjük, párpercnyi forralás után tálaljuk.

Receptek kategória: