Pácolt bab sült gombával recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

30 dkg szárazbab,
0,5 liter víz,
1 teáskanál zöldségleves,
2 babérlevél,
1 evőkanál mustár,
őrölt bors, só, rozmaring,
1 csokor petrezselyem,
4 evőkanál száraz vörösbor,
3 evőkanál vörösborecet,
6 evőkanál olívaolaj,
25 dkg gomba,
2 mogyoróhagyma,
5 dkg tökmag.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Miután a babot már előzőleg jól beáztattuk, rozmaringgal és babérlevéllel ízesítve kis lángon puhára főzzük. A mustárt, borsot, sót, vörösbort, ecetet, olajat jól elkeverjük, és ehhez adjuk a megfőtt, forró babot. A maradék olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a tökmagot, kiszedjük. Ezután a felaprított gombát, mogyoróhagymát és a petrezselyem egy részét a forró olajban átfuttatjuk, megpároljuk. Végül a babot tányérokra tesszük, mellé adjuk a gombakeveréket, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel és tökmaggal.

Receptek kategória: