Nizzai saláta I. recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1 kg burgonya,
só, bors,
37 dkg zöldhüvelyű zöldbab,
6 tojás,
50 dkg paradicsom,
6 dkg szardella,
2 doboz tonhal konzerv,
12,5 dkg fekete olívabogyó.

Öntethez:
3 gerezd fokhagyma,
7-10 szál friss kakukkfű,
1 csokor friss turbolya,
1,2 dl vörösborecet,
10 ml Dijoni mustár,
3,7 dl olívaolaj.

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

A burgonyát kockákra vágjuk, és 15-20 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a vinaigrettet: A fokhagymát, a kakukkfüvet, a turbolyalevelet apróra vágjuk. Egy üveg tálban keverjük össze az ecetet a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal. Majd óvatosan adjuk hozzá az olajat és keverjük simára az öntetet. Adjuk az öntethez az apróra vágott kakukkfüvet és a turbolyát. Vágjuk a megfőtt burgonyát kisebb darabokra. Kanállal locsoljuk rá a vinaigrettet a burgonyára, amíg az meleg. Főzzük a zöldbabot 5-7 percig, majd tegyük egy tálba és keverjük össze a megmaradt öntettel. A főtt tojásokat vágjuk negyedekre. A paradicsomot vágjuk félbe, a tonhalat csepegtessük le. Nyomkodjuk össze villával a tonhalat, keverjük újra össze a vinaigrette öntetet és locsoljuk meg a halat. A hozzávalókat rendezzük el egy tálon: a burgonyát körbe, a közepére a zöldbabot tesszük, és erre rakjuk a tonhalat és a szardellát. A tonhal kupac tetejére tegyünk felváltva paradicsom és tojáscikkeket. A még megmaradt öntetet öntsük a salátára.

Receptek kategória: