files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók
1 kg sárga hüvelyű zsenge Juliska bab,
2 evőkanál sárgabaracklekvár (nem tévedés!),
4 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
ecet, cukor,
só ízlés szerint,
1 evőkanál liszt.
Recept elkészítése:
A megtisztított és megmosott zöldbabot 2-3 cm-es darabokra tördelem, majd 3 dl sós vízben puhára főzöm. Közben a tejfölbe belekeverem a lisztet, a sárgabaracklekvárt, a tisztított, zúzott fokhagymát, az ecetet és a cukrot, majd behabarom vele a zöldbabfőzeléket. Állandó keverés közben felforralom. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom, pikáns ízű töltelék.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges