Morzsás zöldbab recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

80 dkg zöldbab (bármilyen fajta jó, csak ne legyen szálkás),
5 dkg vaj vagy margarin,
2 dl tejföl vagy kefir,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 csapott evőkanál só.

Recept elkészítése:

A zöldbab mindkét végét levagdossuk, és lehúzzuk a szálkáit. (A zöld színű, úgynevezett ceruzabab nem szálkás fajta, a Juliska bab csak zsengén finom.) Megmossuk, és szűrőben lecsöpögtetjük. Vizet forralunk, megsózzuk, és apránként beletesszük a zöldbabszálakat. A víz újraforrásától számított 10-15 perc múlva (a babszálak vastagságától függően) leszűrjük. Amíg a bab fő, serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg az majdnem rozsdaszínű lesz. A zöldbabot 4 tányéron elosztjuk, a tetejére szórjuk a vajas, pirított morzsát, és tejföllel meglocsoljuk.

Receptek kategória: