files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók
2 l marhahúsleves leszűrve,
20–20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér,
50 dkg zöldborsó,
20 dkg zöldbab,
egy marék cérnametélt,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája,
10 dkg reszelt sajt.
Recept elkészítése:
A leszűrt kész húslevesben megfőzzük a nyers zöldségeket, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret kockára vágva, a zöldborsót kifejtve és zöldbabot hüvelyknyire feldarabolva. Tálalás előtt beleöntjük a tejföllel simára kevert tojássárgáját, és beletesszük, az előre megfőzött cérnametéltet. A tányérokban meghintjük a levest reszelt sajttal.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges