Mexikói bab recept

Mexikói bab recept
Hozzávalók:

25 dkg nagy szemű tarkabab,
1 lila hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1,5 dl húsleves (1 leveskockából),
5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
2 kávéskanál őrölt kömény,
1 evőkanál chilipor,
fűszercsomag (gézzacskóban 2 ágacska kakukkfű,
1 szál zeller,
1 babérlevél),
só, őrölt bors.

Elkészítés:

A babot egy éjszakára beáztatjuk, leszűrjük, megszárítjuk, nagy fazékba tesszük. Belekeverjük a finomra vágott hagymát, fokhagymát, ráöntünk 6 dl vizet. Felforraljuk, 10 perc után lejjebb vesszük a lángot, és egy órát főzzük, amíg meg nem puhul, de egyben marad. Leszűrjük, megszárítjuk. A húslevest másik fazékban felforraljuk. A vajat felolvasztjuk, s a liszttel krémesre keverjük. Hozzáadjuk az őrölt köményt, a chiliport, jól elvegyítjük, fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a húsleveshez, amikor felolvadt, beletesszük a babot és a fűszercsomagot, sózzuk, borsozzuk, forrásig hevítjük, majd a lángot levéve, időnként meg-megkeverve, háromnegyed órát összefőzzük. Kivesszük a fűszercsomagot, és a tálon elterített sáfrányos rizsre borítva tálaljuk. Citromszeletekkel és petrezselyemmel díszíthetjük.

The Mountain - 3D pólók