"Méhész" katalán leves recept

"Méhész" katalán leves recept
Hozzávalók:

0,5 kg csicseriborsó (feles sárga- vagy zöldborsó is jó, amit előző este kiválogattunk és beáztattunk),
2 db füstölt sertésfül,
20 dkg füstölt parasztsonka,
2 db kisebb csirkecomb,
4 db Morcillas (a mi debreceninkhez hasonló),
1 db közepes petrezselyemgyökér,
4 db közepes sárgarépa,
zeller, ízlés szerint,
20 dkg zöldbab,
25-30 dkg burgonya,
só, bors,
sáfrány.

Elkészítés:

A sonkát kockákra, a sertésfület csíkokra, a csirkecombokat kétfelé, a kolbászokat karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A gyökeret, sárgarépát, zellert, zöldbabot tisztítás után felaprítjuk. Egy nagyobb edényben 1,5 l vízben a zöldbab, kolbász és burgonya kivételével, kellőképpen ízesítve mindent felteszünk főni. H a borsó megfőtt, hozzáadjuk a többi anyagot is, majd készre főzzük.

Elkészítési idő: 2-3 óra

Ajánlott ital: Egri kékfrankos.