Kubai rizses-húsos bab recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

40 dkg sertéshús (lapocka, tarja, comb),
20 dkg rizs,
10 dkg tarkabab,
1 zöldpaprika,
4 evőkanál zsír,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
só, szurokfű.

Recept elkészítése:

A babot a zöldpaprikával előző este beáztatjuk. Az áztatóvízben feltesszük főni, és amikor megpuhult, leszűrjük, a főzőléből hárombögrényit félreteszünk. A húst apró darabokra vágjuk, és forró zsíron jól átsütjük. Az edényben félretoljuk, és a zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát meg a fokhagymát. Felöntjük három bögre főzőlével, megsózzuk, megszórjuk szurokfűvel. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a jól megmosott rizst és az átsütött szalonnaszeletek felét. Lassú tűzön fedő alatt főzzük. Amikor kész, összekeverjük a babbal és a megmaradt szalonnaszeletekkel díszítve tálaljuk.

Receptek kategória: