Hideg babsaláta recept

Hideg babsaláta recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 hagyma vékony karikákra szelve,
35 dkg nagyszemű bab (friss vagy fagyasztott),
1,5 dl natúr joghurt,
1 ek. apróra vágott friss menta,
fél ek. citromlé,
1 gerezd fokhagyma félbevágva,
só, őrölt fehér bors,
fél uborka meghámozva, félbevágva és felszeletelve.

Elkészítés:

A hagymaszeleteket hideg forró víz alatt leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A nagy szemű babot forrásban lévő vízben puhára főzzük, ha friss babot használunk, akkor kb. 8-10 perc alatt, ha fagyasztottat, akkor 5-6 perc alatt. Lecsepegtetjük, hideg folyó csapvízben leöblítjük, majd újra alaposan lecsepegtetjük. Egy kis tálban összekeverjük a joghurtot, a mentát a citrom levet, a fokhagymát és a fűszereket. Összekeverjük a hagymát, az uborkát és a babot. Megforgatjuk a joghurtöntetben. A fokhagymát kidobjuk. Átkanalazzuk a kész salátát a tálalóedénybe.

The Mountain - 3D pólók