Heringes babsaláta I. recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

2 nagyobb pácolt hagymás hal,
2 evőkanál ecetes hagyma,
20 dkg tarkabab,
1,5 dl majonéz,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál szárított őrölt tárkony (vagy 1 teáskanál friss tárkonylevél),
só, törött fekete bors, ízlés szerint.

Recept elkészítése:

Az előző este beáztatott babot kuktában puhára főzzük, majd levétől leszűrjük. A pácolt halat gerincétől és szálkáitól megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk a pácolt hagymával együtt. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a finomra zúzott fokhagymával, kevés sóval, a tárkonnyal, a törött borssal, és ráöntjük a babos hagymára. Jól összeforgatjuk, és érleljük néhány órán át.

Elkészítési idő: 35 perc

Receptek kategória: