Hagymás babsaláta II. recept

Hagymás babsaláta II. recept
Hozzávalók:

15 dkg nagyszemű bab,
3 nagy fej lilahagyma,
4 nagy paradicsom,
10 dkg juhsajt,
3-4 evőkanál borecet,
5 evőkanál olaj,
frissen őrölt fehér bors, ízlés szerint,
1 teáskanál szárított bazsalikom,
só.

Elkészítés:

A babot kevés sós vízben puhára főzöm, és szitán lecsöpögtetem. A megtisztított hagymát nagyon vékony karikákra vágom, és kissé megsózom, majd összekeverem. A paradicsomot ugyancsak vékony gerezdekre aprítom. A sajtot kis kockákra metélem. A saláta összes hozzávalóját mély salátástálba öntöm. A mártáshoz az ecetet ugyanannyi vízzel összekeverem (csak kevés salátalére van szükség), beleszórom a bazsalikomot, és 5 percig forralom. Ezután hozzákeverem az olajat, a sót és a borsot, majd még forrón ráöntöm a salátára. Átforgatom, és addig hagyom állni, amíg a bab egészen kihűl. Ezután a tálat befedem, és a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtöm.

The Mountain - 3D pólók