Hagymás babsaláta I. recept

Hagymás babsaláta I. recept

A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük főzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly főtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük, és a lobogó forró vízzel feltöltjük. Teszünk bele 1 nagy vagy két kicsi babérlevelet, s megsózva puhára főzzük. Persze utána kell tölteni a víznek. Ha megfőtt, egy kis doboz paradicsomkonzervet (sűrített) teszünk bele, lassú tűznél még egy kicsit főzzük. Petrezselyemlevelet apróra vágva teszünk bele, ha ez nincs, a delikát is megteszi. Most ez álljon egy kicsit. Addig 4-5 hagymát megpirítunk félfejre vágva (a félbevágott hagymát karikázzuk fel), bő olajon megdinszteljük. Azért kell sok olaj, majdnem 1/4 liter, mert azt töltjük a bab közé. Az adja meg a jó ízét. Melegen és hidegen is nagyon jó.

The Mountain - 3D pólók