Fejtettbab-saláta recept

Fejtettbab-saláta recept
Hozzávalók:

30 dkg friss, fejtett babszem,
25 dkg kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt,
2 zöldpaprika,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál mustár,
1 citrom leve,
1 mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint kevés porcukor és só,
a díszítéshez petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A salátaöntethez a citromlevet, a mustárt, az olajat, kevés sót, borsot, csipetnyi porcukrot sima mártássá keverjük. A kifejtett babszemeket enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágjuk, a megmosott, és kicsumázott zöldpaprikát, felkarikázzuk, és a megtisztított zöldhagymát zöldjével együtt ugyancsak vékonyka karikákra metéljük. A hagymát és a zöldpaprikát gyengén megsózzuk. A még meleg, leszűrt, főtt babot összekeverjük a hagymával és a paprikával, majd ráöntjük a salátaöntetet. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a paradicsomgerezdeket. Majd óvatosan átforgatjuk, hogy a paradicsomot ne törjük össze. Ha egészen kihűlt, befedjük, és a hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük. Tálalás előtt óvatosan felkeverjük, petrezselyemzölddel meghintjük.

The Mountain - 3D pólók