Fejtett bableves II. recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1 kg kifejtett babszem,
8 evőkanál olaj,
3 evőkanál finomliszt,
4 dl tejföl,
3 csokor petrezselyemzöld,
2 evőkanál ételízesítő-por,
4 gerezd fokhagyma,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanálnyi törött feketebors,
40 dkg vegyes leveszöldség,
1 teáskanál piros fűszerpaprika.

Hány személyre
12
Recept elkészítése:

A kifejtett babot megmosom, és fazékba téve annyi vízzel öntöm fel, hogy az legalább kétujjnyival legyen több, mint amennyi a bab. Fedő alatt majdnem puhára főzöm, közben beleszórom az ételízesítőt és a törött feketeborsot. Külön, egy kisebb edényben az olajat felhevítem, rászórom a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítom, majd belekeverem a megtisztított és lereszelt, vagy nagyon finomra vágott vöröshagymát, meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Ezután felöntöm félliternyi vízzel és simára keverve sűrűre főzöm. A majdnem puha babhoz öntöm, és folytonosan keverve jól kiforralom. Beleszórom a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet, és a kevés levessel simára kevert tejfölt is beleöntve, felforralom. Végül a megtisztított és karikára vágott zöldséggel is főzöm néhány percig, ezután lehűtve kiadagolom. A már leírt módon dobozba öntve megfagyasztom, és átcsomagolva címkével ellátom.

Tipp:
Fogyasztáskor a felengedett levest annyi vízzel keverem simára, amennyi szükséges hozzá és még egyszer felforralva tálalom.

Receptek kategória: