Fehérbabos tál recept

Fehérbabos tál recept
Hozzávalók:

25 dkg fehér bab,
1 ek. vaj/margarin,
4 sárgarépa,
2 ek. sűrített paradicsom,
1/2 zellergumó,
40 dkg száraz, füstölt kolbász,
1 vastag szál póré,
1-2 ek. ecet,
1 hagyma néhány szál petrezselyem.

Elkészítés:

A babot éjszakára 3/4 l hideg vízben beáztatjuk. Másnap a répát, a zellert és a pórét megtisztítjuk, meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát kockákra vágjuk. A babról leöntjük a vizet, és felfogjuk. Egy fazékban felforrósítjuk a vajat/margarint, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Beleöntjük a babról leöntött vizet és a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a babot, és 45 percig főzzük. Közben felszeleteljük a kolbászt. Az apróra vágott zöldségekkel együtt a babhoz keverjük, és további 15 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, ízlés szerint az ecettel savanyítjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, és tálaláskor a tányérokra szórjuk.

The Mountain - 3D pólók