Eperjesi babos hús recept

Eperjesi babos hús recept
Hozzávalók:

50-60 dkg comb,
3 dl nagy szemű fehér bab,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 zöldpaprika, paradicsom,
3 dl tejföl,
1 teáskanál tárkonylevél,
1 teáskanál pirospaprika,
3 evőkanál olaj,
só.

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla, és kuktában annyi friss vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és a kukta jelzésétől számított 30 percig főzzük. Közben a húst felszeleteljük, húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vagdaljuk. Az időközben kinyitott kuktába beletesszük a vöröshagymát, a pirospaprikát, a tárkonyt, a kicsumázott és felszeletelt paprikát, a lehéjazott és szeletekre vágott paradicsomot, a hússzeleteket, és ráöntjük a pecsenyelevet. A kuktát újból lezárjuk, és a jelzéstől számított 20 perc múlva a lángot elzárjuk alatta. Tálaláskor keverjük bele a tejfölt.

Elkészítési idő: 60perc

The Mountain - 3D pólók