Egytálétel babbal és kolbásszal recept

Egytálétel babbal és kolbásszal recept
Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma,
1 zellerzöld, levélnyéllel,
1 evőkanál olaj,
1 konzervdoboz fehér bab (Cannelloni 400 g),
200 g fokhagymás kolbász,
200 g sütőkolbász (fehér),
1 kis konzervdoboz hámozott paradicsom (Pelati 400 g),
1 evőkanál barnacukor,
2 evőkanál száraz fehérbor,
1/8 l tyúkhúsalaplé,
1 teáskanál morzsolt szurokfű (oregano),
só, fekete bors,
1 kis lestyánlevél.

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A zellerzöldet szárával együtt megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát és a zellert, majd 5 percig pároljuk. A babot leöblítjük és lecsepegtetjük. Közben a fokhagymás kolbászt és a sütőkolbászt 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A kolbászokat zsiradék hozzáadása nélkül sütjük egy másik serpenyőben, amíg kissé be nem barnulnak. Tányérra papírtörlőt helyezünk, ezen csepegtetjük le a kolbászokat. A kisült zsírt kiöntjük a serpenyőből. A paradicsomot levével együtt, a babot, cukrot, bort, tyúkhúsalaplét, szurokfüvet, sót és borsot beleöntjük a hagymás-zelleres keverékbe. Nagyobbra vesszük a lángot, és az egészet felforraljuk. Hozzáadjuk a kolbászokat. Csökkentjük a hőfokot, a serpenyőt lefedjük, és mindezt együtt kb. 10 percig csendesen főzzük. Levesszük a fedőt, és további 5 percig főzzük. A lestyánt megmossuk, szárazra töröljük, leveleit csíkokra vágjuk. Az egytálételt megszórjuk lestyánnal és tálaljuk.

Elkészítési idő: 45perc

Tálalási javaslat:
Ez az egytálétel már önmagában is igen tápláló, de azért ki lehet egészíteni salátával.

The Mountain - 3D pólók