Chilis bab Cobalt módra recept

Chilis bab Cobalt módra recept
Hozzávalók:

1 db nagy fej vöröshagyma,
2-3 db gerezd fokhagyma,
1 db nem erős paprika,
50 dkg darált marhahús,
2 db chili paprika,
85 dkg hámozott paradicsom - konzerv is lehet (pomerado),
1-2 kávés kanál oregano,
50 dkg vörös bab - konzerv is lehet.
Fűszerek ízlés szerint:
só, bors,
Cayenne bors, Tabasco mártás,
majoránna.

Elkészítés:

A babot be kell áztatni kb. 10-12 órával korábban. (Szerintem a borsos és erős paprikás lé a nyerő.) Utána kuktában kb. 1/2 órát főzzük az áztató lében. A hagymát és a zöldpaprikát felvágjuk egészen kicsire, akár turmixszal is lehet. Az olajban megdinszteljük. (Ha van mikrónk, akkor előtte rásegíthetünk egy kicsit vele. {1-2 perc 700-800 W között.}). A húst összekeverjük a majoránnával, sóval, borssal és az oreganóval. Ráöntjük a fűszerekkel összekevert darált húst az olajra és megpirítjuk. Ha ez megvan, akkor ráöntjük a babot, jól megkeverjük, és 5-10 percig főzzük, majd jöhet a paradicsom és lassú tűzön (két - három alátéttel) addig főzzük, amíg a bab puha nem lesz. Ha puha a bab, akkor belekeverjük a chili paprikát.

The Mountain - 3D pólók