Chili non Carne 2. recept

Chili non Carne 2. recept
Hozzávalók 5 személyre:

90 dkg sovány marhahús,
8 evőkanál zsír,
1 lila hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
4 dl jól ízesített húsleves (2 leveskockából),
2 dl vörösbor,
3 evőkanál chilipor,
1 evőkanál liszt,
2 babérlevél,
1 mokkáskanál őrölt kömény,
1 mokkáskanál szárított oregano,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk. Nagy serpenyőben forró zsírban megforgatva 6-8 perc alatt barnára pirítjuk a húst. Ha kész kivesszük a zsírból. A finomra vágott hagymát és fokhagymát a megmaradt zsírban 4-5 percig aranysárgára pirítjuk. A húst visszatesszük a serpenyőbe, ráöntjük a húslevest és a vörösbort, s közepes lángon egy órát pároljuk. Kis edényben összevegyítjük a chiliport a liszttel, hozzáadunk egy keveset a pecsenyeléből, a keveréket a babérlevéllel, az őrölt köménnyel és az oregánóval ráöntjük a húsra, sózzuk, borsozzuk, és a fűszerekkel elkeverve tovább pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Ha kell utánízesítjük. Kitűnő palacsintatöltelék. Önálló fogásként mexikói babbal tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók