50 dkg marhalábszár,
40 dkg vörös vesebab (konzervet is használhatunk),
1 üveg (850 ml) hámozott paradicsom,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
8 szárított chilipaprika (helyette 4 cseresznyepaprikát is vehetünk),
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál oregano,
1 teáskanál őrölt római kömény,
só, bors.
A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap előfőzzük és lecsöpögtetjük. A chili vagy cseresznyepaprikát a magházától megtisztítjuk, és kevés forró vízben 1 órát áztatjuk. Lecsöpögtetjük, majd a megtisztított fokhagymával, az oregánóval és a római köménnyel együtt kávédarálóban pépesre daráljuk. Nagy vaslábosban megforrósítjuk az olajat, és hirtelen megpirítjuk a kockára vágott húst. Meghintjük a liszttel, felöntjük kb. 1 dl vízzel. Sóval, borssal és a paprikás krémmel fűszerezzük. Felöntjük a paradicsomkonzervvel, és fedő alatt 1 órát pároljuk. Hozzáadjuk a babot, és puhára főzzük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges