Betyár zöldbableves bográcsban recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
20 dkg füstölt tarja,
1-1db zöldpaprika és paradicsom,
50 dkg zöldbab,
15 dkg tarhonya,
1 hegyes erős paprika,
1 evőkanál pirospaprika,
só, 1 csokor petrezselyem,
3 dl tejföl,
2 evőkanál liszt.

Hány személyre
8
Recept elkészítése:

Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott füstölt tarját, a cikkekre szelt paradicsomot és kétféle paprikát, pirospaprikával megszórjuk, majd két liter vízzel fölöntve lassú tűzön főzzük. Ha a hús már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, földarabolt zöldbabot meg a tarhonyát, ha szükséges megsózzuk. Ha a tarhonya is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, fölaprított petrezselyemmel meghintjük, még egyszer átforralva máris tálalhatjuk.

Receptek kategória: