Babtorta recept

Babtorta recept
Hozzávalók:

A tésztához:
16 dkg száraz bab,
10 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 zacskó vaníliás cukor,
3 egész tojás,
4 dkg zsemlemorzsa,
1 evőkanál sütőpor,
csipetnyi só.

A krémhez:
10 dkg száraz bab,
10 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg gesztenyemassza,
15 dkg cukor,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál rum.

A forma kenéséhez:
2 dkg vaj és kevés liszt.

Elkészítés:

Először elkészítem a tésztát. A babot megfőzöm, majd átpasszírozom. Az egész tojásokkal az összes hozzávalót addig keverem, amíg habos masszát nem kapok. Kikent és liszttel meghintett tortaformába beleöntöm, és mérsékelten meleg sütőben megsütöm. Míg a tortatészta sül, megkeverem a krémet. Az ugyancsak főtt, átpasszírozott babot habosra keverem a vajjal, a cukorral, hozzá adom a gesztenyemasszát, a rumot és a tejfölt. A megsült tortát deszkára borítva kihűtöm, majd három lapba vágva egy-egy lapot megtöltök a krémmel és jól lehűtve kínálom. Gesztenyemassza helyett ugyanannyi reszelt csokoládéval is lehet készíteni a babos krémet.

Elkészítési idő: 120perc

The Mountain - 3D pólók