Babsaláta kefires juhtúróval recept

Babsaláta kefires juhtúróval recept
Hozzávalók:

25 dkg bab,
3 cl ecet,
3 dkg cukor,
15 dkg vöröshagyma,
15 dkg juhtúró,
4 dl kefir,
1/2 db citrom leve,
1/2 csomó metélőhagyma,
só.

Elkészítés:

A nagyszemű Juliska babot megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezután annyi salátaecetet készítünk, amennyi a babra öntve ezt éppen ellepi. A vízbe ecetet és cukrot keverünk, enyhén megsózzuk, majd belekeverjük a vékony karikára szelt vöröshagymát. Az így elkészített salátalét ráöntjük a babra és letakarva, hűtőszekrénybe téve egy napig érleljük. Ezután a babot leszűrjük, majd a szűrőben lévő hagymás babot egy keverőtálba tesszük. Egy másik edénybe tesszük az áttört juhtúrót, hozzáöntjük a kefirt, sóval és szűrt citromlével ízesítjük, majd habverővel simára keverjük. Ezt a kefires öntetet ráöntjük a hagymás babra, kissé átkeverjük és jól lehűtve, vágott metélőhagymával megszórva találjuk.

Elkészítési idő: 80 perc

The Mountain - 3D pólók