Babsaláta II. recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

15 dkg zöldbab,
1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab,
1 nagy-doboz konzerv fehérbab,
1 fej kis lilahagyma,
1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem,
2 evőkanál francia öntet.

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

A zöldbabot megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig főzzük (blansírozzuk). Utána kiszedjük, jéghideg vízbe áttesszük, majd lecsepegtetjük. A kétféle konzerv babot leszűrjük, majd folyó csapvízzel leöblítjük. A felszeletelt hagymával meg a petrezselyemmel összekeverjük, a zöldbabot is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Néhány óráig állni hagyjuk. Jó tanács: A babfélék arányát ízlésünk szerint változtathatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a saláta tarka legyen.

Összeállítás: 10 perc (Főzni nem kell!)

Receptek kategória: